Verhuizing Voorbereiden

Je gaat verhuizen, maar wat kost een verhuizing. En hoe moet je een verhuizing voorbereiden? Elke verhuizing is anders. Dit is onder meer afhankelijk van je huis en de bereikbaarheid ervan. Maar ook de afstand naar het nieuwe huis, hoe groot de spullen zijn die je wilt verhuizen en hoeveel dat er zijn. En niet in de minste plaats wanneer je wilt verhuizen. We helpen je graag met advies voor je verhuizing met onderstaande verhuistips.

Feit blijft, je moet voor je verhuizing veel regelen. Dus je verhuizing voorbereiden is belangrijk, ook om het zo leuk mogelijk te maken. Sommige mensen hebben veel hulp van familie en vrienden, en anderen willen juist alles uitbesteden. Een verhuisbedrijf kan je helpen en eventuele zorgen uit handen nemen.

Er komt veel op je af, dus we adviseren je graag over de voorbereiding met onder andere inpaktips voor je verhuizing om tot een zo efficiënt en gemakkelijk mogelijke verhuizing te komen. Maar het is ook belangrijk om voor een veilige verhuizing te zorgen. Laat je de praktijk aan ons over, dan kan jij je met een gerust gevoel bezig houden met alle leuke zaken van de verhuizing, namelijk je inrichting, kleurenschema en tuin.

Wat kost een verhuizing

We draaien er niet om heen, verhuizen kost geld. Het is dus sowieso belangrijk dat je een stukje budget voor de verhuizing reserveert, want ook wanneer je veel zelf doet verbruik je meer brandstof, en vaak heb je een groter vervoersmiddel nodig waar je spullen in passen en wellicht ook een verhuislift. En op sommige adressen is een parkeervergunning vereist.

Dus wat kost een verhuizing? Om het overzichtelijk te maken geven we je de gemiddelde verhuiskosten per woningsoort. Je kan hier geen rechten aan ontlenen, want een en ander is natuurlijk afhankelijk van eerder genoemde zaken zoals de grootte van je inboedel, afstand naar je nieuwe adres en bereikbaarheid van de woning. Daardoor kunnen de bedragen lager of hoger uitvallen. Maar zo heb je in ieder geval een idee voor je begroting:

  • Flat of appartement: gemiddeld € 950 – € 1.200;
  • Rij- of hoekwoning: gemiddeld € 1.200 – € 1.750;
  • Twee-onder-een-kapwoning of vrijstaande woning: gemiddeld € 1.700 – € 2.000.

Bescherm je spullen en jezelf

Wat een verhuizing kost gaat niet alleen om de factuur die je van een verhuisbedrijf krijgt. Verhuizen is vermoeiend, niet alleen doordat het zwaar is. Maar ook doordat je er naast een (zware) baan hebt, wanneer je een blessure hebt of chronische pijn, of wanneer je eigenlijk niet zo fit bent.

Veilig blijven tijdens je verhuizing vereist zowel voorbereiding als gezond verstand. Vraag niet te veel van je zelf. Vooral wanneer je kiest voor een doe-het-zelf-verhuizing. Dat betekent dat jij en je vrienden of familie zelf zware meubels gaan dragen. Jezelf beschermen tijdens je verhuizing is belangrijk. Lees hier een een aantal belangrijke tips voor je veiligheid – en van je spullen – tijdens een verhuizing.

Het zal je niet verbazen dat wij je aanraden om een professioneel verhuisbedrijf in te huren. Dat is niet alleen veiliger, maar ook je lichaam, werk en je humeur hoeven er dan ook niet onder te lijden. Zoals je in de verhuischecklist kunt lezen blijft er bovendien meer dan voldoende over om tijdens je verhuizing zelf te regelen.

Ga je verhuizen? Informeer naar de mogelijkheden